Personvern i Norges Handikapforbund

Norges Handikapforbund (NHF) følger personopplysningsloven. Det er viktig for oss å være åpne om de personopplysningene vi samler inn, og om hvordan disse personopplysningene brukes og deles.
26. juni 2018

Denne personvernerklæringen gjelder for alle som gir fra seg personopplysninger til Handikapforbundet. Personvernerklæringen er ment å hjelpe deg til å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn slike opplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har.

Vi behandler personopplysninger om medlemmer, givere, frivillige, støttespillere, nettbrukere og kursdeltagere. Behandlingen er både elektronisk og/eller på papir. Vår behandling av sensitive og andre personopplysninger oppfyller kravene i personvernlovgivningen.

Personopplysninger som innhentes og lagres

Handikapforbundet innhenter og lagrer personopplysninger for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig kommunikasjon. Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson.

Vi lagrer følgende personopplysninger: navn, adresse, telefonnummer, epost, kjønn, fødselsdato/personnummer.

Vi lagrer opplysninger om medlemskap, støtte og deltagelse på aktiviteter for å gi deg mest mulig relevant informasjon og materiell.

Bruk av informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Norges Handikapforbund bruker informasjonskapsler for at tjenestene på nettsiden vår skal fungere.  

Ingen av informasjonskapslene medfører en sikkerhetsrisiko for deg, og du kan når som helst avslå å samtykke i lagring av informasjonskapsler.

Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Du kan lese mer om du ulike informasjonskapslene vi benytter lenger ned på siden.

Hvem har tilgang til opplysningene og utleveres opplysningene til andre?

Vi benytter ofte eksterne leverandører av datasystemer til registrering av enkelte personopplysninger. Eksempler eksterne systemer er medlemsregisteret, verktøy for påmelding til arrangement og spørreundersøkelsesverktøy.

Vi bruker også leverandører til utsendelser av brev og epost.

Leverandørene får kun tilgang til de opplysningene de trenger til det oppdraget de er satt til å gjennomføre. De vil ikke ha anledning til å benytte informasjonen til andre formål og vi har avtale med dem om at informasjonen skal slettes etter at utsendelsen er gjennomført eller behovet for registrering er opphørt.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysningene som vi har registrert om deg. Du kan be om retting, sletting og tilpasning av dine opplysninger. Ta kontakt med oss på:

Tel: 24 10 24 00 (telefontid 09.00 - 15.00)

E-post: nhf@nhf.no

Ta også gjerne kontakt med oss om du spørsmål, kommentarer eller ønsker mer informasjon.

Informasjonskapsler: 

_gid, _ga, _gat
Brukes av Google Analytics for å registrere og analysere anonymisert statistikk for bruk av nettsiden. For hver side du besøker lagres opplysninger som dato og tid, hvilken side du kom fra, hvilken side du gikk videre til, hvilken nettleser du benytter med mer. Dataen dette generere bruker NHF til å forbedre nettsidene, innholdet og sørge for at relevant informasjonen er lett tilgjengelig. 

FrontLogin, FrontLoginSessionData
Brukes av nettsidesystemet for å holde orden på om du har logget inn på siden eller ikke.
På den måten slipper du å logge deg inn hver gang du trykker det rundt på sidene våre. 

Deleknapper 
NHF.no bruker deleknapper som er levert av Facebook og Twitter, slik at du kan legge ut relevant innhold på dine sosiale medieprofiler om du ønsker det.  

Twitter
Bruker du deleknappet fra Twitter logges blant annet hvilken nettside du besøkte anonymt. Disse slettes etter 30 dager, men hvis systemet til Twitter ser at du er innenfor EFTA eller EU blir ikke data samlet inn.

Facebook
Innhold som deles på Facebooks sider logges av dem på samme måte som vanlig bruk gjøres. De for informasjon om IP-adresse, enheten din, hvilken side du har besøkt og hvor du deler fra blant annet. Facebook kobler disse opplysningen opp mot din bruker på deres side, mens NHF får bare anonym aggregert statistikk som for å se blant annet i hvor stor grad en sak har blitt delt og demografiske data.

Addthis:
Er en tilbyder av delingsknapper, slik at du lettere kan dele innhold fra våre sider. 
Tjenesten loggfører data om blant annet hvilken nettleser du bruker, IP-adresse og så videre. 
NHF for anonym aggregert  statistikk som viser blant annet hvor mange som deler en gitt sak og på hvilken tjeneste.  

Ønsker du å avslå bruken av coockies anbefaler vi deg å besøke:
https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/