Hederspris til "Søsken"-regissør Mari Storstein

TV-serien "Søsken" som har gått på TV2 seks kvelder denne høsten, har gjort inntrykk på veldig mange. Serien har ført til mange sterke leserinnlegg fra NHFU'ere og regissør Mari Storstein ble tildelt NHF Oslos hederspris under et FunkFest-arrangement 26. september.
12. oktober 2017

Denne høsten har vi kunnet følge seks familier der et av søsknene har en funksjonsnedsettelse, gjennom Mari Storsteins dokumentarserie «Søsken». Serien har fått mye oppmerksomhet og har ført til stort engasjement.

Sterke leserinnlegg etter femte episode av "Søsken"

Både Marianne Knudsen, Ida Dignes og Johannes Loftsgård i NHFU har skrevet sterke leserinnlegg om BPA etter å ha sett femte episode av TV2-serien "Søsken" - om Hannah som kjemper for å få de assistansetimene hun trenger. Innleggene ble til på bakgrunn av et samarbeid med "Søsken"-regissør Mari Storstein.

Mari tipset oss nemlig i forkant om at episoden om Hannah var den mest politiske av alle "Søsken"-episodene, med en sterk skildring av Hannahs kamp for å få nok assistanse.

Både styret i NHFU Oslo og fungerende NHFU-leder Marianne fikk ta en snikkikk på episoden om Hannah, og både Marianne, Ida og Johannes kastet seg rundt og skrev sterke leserinnlegg som ble sendt til avisene.

Faksimiler fra begge SiD-innleggene

Klikk her for å lese Mariannes innlegg
Klikk her for å lese Idas innlegg.

Mari Storstein har for øvrig skrevet et innlegg på TV2.no, der hun forteller at hun gråt da episoden om Hannah ble spilt inn.
Klikk her for å lese innlegget til Mari.

Klikk her for å lese Johannes' innlegg.

Faksimile fra Dagsavisen Nye meninger

Hederspris til Mari Storstein

Tirsdag 26. september kom Mari Storstein til Oslo FunkFest for å snakke om serien og vise førpremiere av siste episode. Som avslutning på FunkFest-arrangementet "Søsken" tirsdag 26. september, overrakte NHF Oslo sin hederspris til serieskaper Mari Storstein.

Faksimile fra TV2.no

– Hun har gjennom flere år vist seg som en svært dyktig dokumentarfilmregissør, med en spesiell evne til å formidle funksjonshemmedes virkelighet, skriver NHF Oslo i begrunnelsen.

Om serien "Søsken" står det i begrunnelsen at:

– Hun formidler dette på en måte som er troverdig og gjenkjennelig hos de som er i samme situasjon. Samtidig skaper hun nærhet og engasjement hos seere i alle grupper.

Klikk her for å lese mer om prisutdelingen på TV2s nettsider.

Siste episode av "Søsken" ble sendt onsdag 27. september. Mari Storstein og Novemberfilm planlegger nå nye filmprosjekter, og Mari utelukket ikke en "Søsken" 2, da en oppfulger ble etterspurt under FunkFest-arrangementet tirsdag 26. september.

Les også: - Hareide løftet fram «Søsken»-dokumentaren i trontaledebatten, på handikapnytt.no.