Partiguiden

Stortingsvalget 2017 er rett rundt hjørnet, og i sommer vurderte vi partienes politikk overfor funksjonshemmede. I partiguiden kan du lese våre oppsummeringer og se hvilke terningkast vi har gitt.
31. august 2017

Det er mye å sette seg inn når man skal finne ut hvilket parti som har den politikken man har størst tro på. Partiprogrammene er den beste kilden til informasjon om hva partiene står for og hva de vil gjøre om de kommer til makten, men de er også lange og tunge dokumenter som kan ta pusten fra noen og enhver. Derfor har vi laget partiguiden, med oppsummeringer og terningkast på partienes programmer, og mer spesifikt hvordan partiene forholder seg til skjevfordelingen og utenforskapet som funksjonshemmede opplever.

Klikk her for å se partiguiden.

Partiguiden vår har fått mye medieoppmerksomhet, og særlig KrF har vært fornøyde med den positive omtalen vi har gitt. Venstre, som fikk testens laveste skår, har tatt selvkritikk for at programmet ikke er detaljerte nok på de områdene som vi har vurdert, men Venstre-leder Trine Skei Grande sier at partiet likevel har en aktiv politikk overfor funksjonshemmede. Handikapnytt har intervjuet Grande, samt nestleder i KrF, Olaug Bollestad og vår egen Camilla Huggins Aase, som er hjernen bak guiden.

Klikk her og les Handikapnytts artikkel "KrF er best – Venstre dårligst"

Vi presiserer at Norges Handikapforbund er en partipolitisk uavhengig organisasjon, det vil si at vi ikke er knyttet til politiske partier eller religiøse eller livssynsorienterte miljøer. Denne vurderingen er gjort på et nøytralt grunnlag. Vi har kun forholdt oss til partienes politikk og sammenliknet den med vår egen.