I denne kampanjen er temaet skole og spesielt hva det betyr når skolen ikke er tilgjengelig.

- Vi forteller om Henriette Felix, som begynte på en skole med veldig dårlig tilgjengelighet, og vi forteller om hvilke konsekvenser dette har hatt for henne, forteller markedsrådgiver Anna Sköld.

Helt ny verden

I brevet, som sendes ut fra NHF med generalsekretær Arnstein Grendahl som avsender, fortelles historien om Henriette. Hun beskriver selv opplevelsene sine slik:

«Da jeg begynte på skolen var heisen ennå ikke installert. Selv om foreldrene mine hadde søkt om den to år i forveien. Derfor var assistenten min nødt til å bære meg opp og ned, slik at jeg kunne delta i undervisningen», forteller Henriette. «Ikke bare var det ubehagelig, men alle blikkene jeg fikk førte til at jeg så på meg selv som veldig annerledes. Alt fokuset lå på rullestolen og hva jeg ikke fikk til. Det resulterte i at jeg ble mobbet gjennom hele barne- og ungdomskolen. Det var ti grusomme år.»

- Nå går Henriette på Nydalen videregående skole, som er godt tilgjengelig og der både elever og lærere har en helt annen inkluderingstankegang, forteller Anna Sköld. - Som Henriette selv sier så var det en helt ny verden for henne å komme til den skolen.

«Jeg har fått muligheter jeg ikke turte drømme om" forteller Henriette selv, i brevet.

Klikk her for å laste ned brevet til tidligere støttespillere.
Klikk her for å laste ned brevet til kjøpte adresser.

Følges opp digitalt og telefonisk

Brevet er ikke det eneste stedet der vi presenterer Henriette og setter fokus på tilgjengelige skoler. Kampanjen presenteres også på nettsidene våre og kjøres på Facebook. Der oppfordrer vi alle til å støtte arbeidet vårt med 50 kroner ved å sende kodeord tilgjengelig til 2160.

- Følg med når kampanjen er ute og og spre, så når vi mange flere med kampanjen, oppfordrer Anna Sköld. 

Anna kan også fortelle at de som responderer på kampanjen vil få tilsendt et takkekort i begynnelsen av august. Deretter blir de som har støttet denne og minst en tidligere kampanje fulgt opp i en ringekampanje, hvor de blir spurt om å bli faste støttespillere. Faste støttespillere støtter regelmessig med et fast beløp, vanligvis 150,- i måneden.

- Å bygge en base med mange faste støttespillere er et av satsningsområdene for å sikre at vi får forutsigbare inntekter framover, forteller Anna.

Bilde av Henriette og teksten Tusen takk for din støtte