Nr 5/2017
 • Landsmøtet 2017
  30. mai 2017
  Nå er det bare to uker til landsmøtet braker løs på Lillestrøm, og i år kan vi se fram til en spesielt innholdsrik og spennende helg.
 • Fotopris til Handikapnytt
  30. mai 2017
  Husker du bildene som Handikapnytt tok av norske paraympiere og som ble til fotoutstilling på Sunnaas sykehus? Nå har fotograf Erik Norrud og redaktør Ivar Kvistum vunnet fotopris for denne fotoserien.
 • Spørreundersøkelse om brukerstyrt personlig assistanse
  26. mai 2017
  Vi trenger dokumentasjon på hvordan BPA-ordningen fungerer i praksis for å kjempe for at ordningen blir bedre. Nå har vi sendt ut en spørreundersøkelse til alle medlemmene.
 • Høringsfristen om hjelpemiddelformidlingen har gått ut
  23. mai 2017
  Høringsfristen for forslaget om endringer på hjelpemiddelområdet gikk ut 31.mai. I vårt høringssvar har vi naturligvis advart mot å flytte hjelpemidler til kommunene og innføre tilskudd, mens vi anbefaler å bedre kompetansen i kommunene og satse på forskning og utvikling. Dette svaret er vi ikke alene om!
 • Hold NAV-døren åpen!
  23. mai 2017
  NAV skal fornye seg og vil heldigitalisere tjenestene. Brukerne møter stengte dører og føler seg avvist. NHF-leder Arne Lein har skrevet brev til NAV-sjef Sigrun Vågeng og bedt henne åpne dørene for dem som trenger det.
 • Mens vi venter på nyheter om TEK...
  23. mai 2017
  TEK 17 skulle etter sigende gjelde fra 1. juli, men vi har fremdeles ikke fått vite utfallet av høringen. Siste debattrunde i saken så vi i begynnelsen av mai, da Jan Tore Sanner ble konfrontert med at forskeren bak snurektangelet advarer mot å misbruke forskningen hans.
 • VALG 2017 – Hva har Handikapforbundet med Stortingsvalget å gjøre?
  26. mai 2017
  11. september skal vi – norske menn og kvinner - gå til valgurnene og avgi stemme i Stortingsvalget. Hva har Norges Handikapforbund med Stortingsvalget å gjøre, tenker du kanskje? Jo, det kan være ganske mye.
 • Livet snudde med iSave
  23. mai 2017
  Norges Handikapforbunds iSave-program gir fattige funksjonshemmede i utviklingsland bedre økonomiske levekår, samtidig som de opplever fellesskap, møter respekt og får nytt håp for framtiden.