Tar et oppgjør med hatytringer i vårens innsamlingskampanje

Årets første innsamlingskampanje handler om hatkriminalitet og trakassering. Før påske ble det sendt ut brev og brosjyre til 30 000 postkasser og etter påske følger vi opp med et stunt i Oslo.
10. april 2017

Infofolderens for- og bakside

Bildet over viser forsiden av brosjyren som ble sendt ut i posten, sammen med et brev fra Handikapforbundet. Sammen forteller brev og brosjyre historien om Tamarin Varner som opplevde å bli spyttet på, på trikken, og som valgte å anmelde saken til politiet. Det følger også med en oppfordring om å være med og si fra om at trakassering av funksjonshemmede ikke er ok.

- Vi har fått med oss Tamarin Varner fra NHFU, denne gangen. Hun forteller om det hun ble utsatt for på trikken i fjor, da hun ble trakassert av en guttegjeng, forteller markedsrådgiver Anna Sköld.

Brevet og brosjyren ble sendt i posten til de 10 500 personene som har støttet oss økonomisk tidligere og til 19 500 kjøpte adresser. To hyggelige påskekort fulgte også med. Brosjyren ble også lagt ved i et månedsbrev vi sender regelmessig til våre faste støttespillere.

Klikk her for å se nettversjonen av kampanjen på NHFs nettsider.

Flytteeskestunt

I tillegg til den postale versjonen av kampanjen, vil vi denne gangen også følge opp med et stunt. Her tar vi utgangspunkt i forskning som viser at enkelte funksjonshemmede har blitt så grovt trakassert at de har sett seg nødt til å flytte. Stuntet vil bli gjennomført i Oslo den 27. april mellom kl 10.00 og 14.00

- Denne dagen vil vi, sammen med Oslokontoret, sette ut ”flytteesker” på et passende sted i Oslo. Flytteeskene symboliserer flyttelasset disse menneskene har med seg. Der hvor det vanligvis ville stått ting som ”kjøkkenutstyr” eller ”bøker” vil det her stå for eksempel  ”min verdighet”, ”min identitet”, ”min livskvalitet”, ”min trygghet”. Ting som blir ødelagt av hatytringer og trakassering uansett om du faktisk flytter eller ikke, forteller markedsrådgiver Anna Sköld.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Flytteesker med teksten min verdighet, min trygghet, min identitet osv

Eskene vil også ha en plakat med informasjon om kampanjen. Stuntet vil bli filmet og blir etterhvert vist som en facebookvideo.

- Vi vil også her gi folk en oppfordring om å si ifra at trakassering ikke er ok, forteller Anna. - Det gjør man ved å sende sms ikkeok til 2160 og gi 50 kr.

Anna og markedsenheten vår vil veldig gjerne nå bredt ut med kampanjen, både for å si fra om at hatytringer og trakassering ikke er ok og for å samle inn tiltrengte midler til arbeidet vårt.

- Alle regioner og lokallag er hjertelig velkommen til å være med i deres lokalområde. Slik kan vi også nå ut til flere i Norge med budskapet, oppfordrer Anna.

Lokallag som ønsker å delta, kan gjerne ta kontakt med sine regionkontor, eller sende en e-post til anna.skold@nhf.no.

– Og om man ikke deltar fysisk 27. april, er det til god hjelp om det er mange som deler innleggene våre, avslutter Anna.