DIT-konferansen - design-innovasjon-teknologi

Norges Handikapforbund Oslo inviterer til nok en stor happening - DIT 2017 - den 31. mars. DIT blir en spennende fagkonferanse som skal utforske byutvikling med universell utforming som grunnprinsipp.

Barne- likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har takket ja til å åpne konferansen, men for mange er det nok Francesc Aragall, presidenten i stiftelsen «Design for All» og hjernen bak den tilgjengelig byutformingen i Barcelona, som er trekkplasteret. 

Staben på Oslo-kontoret møtte Aragall, og ble begeistret, da de var på studiereise til Barcelona for noen år siden. Siden har ideen om å få ham til Oslo ulmet og glødet, og nå kommer han altså til DIT 2017 som hovedtaler. Aragall skal fortelle hvordan millionbyen Barcelona for 25 år siden klarte noe som få andre byer har klart. For så å la konferansens deltakere få tenke videre på om Oslo og Norge kan kopiere bragden.

Til konferansen kommer også forsker Jan Dietz, som presenterer den ferske rapporten «Handlingsrom for et universelt utformet samfunn» og Lubna Mehdi, som ble kåret til Årets Forbilde 2016 av Barne-, ungdoms og familiedirektoratet for sitt engasjement for døve barn og unge med innvandrerbakgrunn.

På facebookarrangementet DIT-konferansen 2017 kan du lese mer om DIT og se oppdatert program.

Du kan også lese mer om Aragall og konferansen på Handikapnytts nettsider.