Klikk her for å lese mer om Uloba-rapporten.
Klikk her for å lese mer om Handikapforbundets BPA-rapport.

Et samlet panel ønsker forbedringer

Arne deltok i paneldebatten på lanseringsseminaret tirsdag 30. januar, sammen med Pasient- og brukerombud Anne-Lise Kristensen, statssekretær Line Miriam Sandberg og Hilse Sofie Nilsen og Ann-Kristin Krokan fra Uloba. Panelent var enige i at BPA-praksisen i landets kommuner må bli bedre og glade for at det nå foreligger rapporter som kan brukes aktivt for å ta grep for nødvendige forbedringer.

Vil flytte BPA ut av helselovgivningen

Ann-Kristin Krokan og Uloba ønsker at brukerstyrt personlig assistanse skal flyttes ut av helselovgivningen for å få fokus bort fra sykdom og pleie og over på BPA som er frigjøringsverktøy. NHF-leder Arne Lein er ikke like sikker på at dette er en god løsning. 

Handikapnytt-redaktør Ivar Kvistum var også til stede på seminaret og har skrevet mer om Ulobas ønske og Arnes tvil. 
Klikk her for å lese mer i Handikapnytt.

Sterkt vitnesbyrd fra "Søsken"-Hannah

Med på lanseringen, og med et sterkt vitnesbyrd fra scenen, var også Hannah Lunden fra TV2-serien "Søsken", som har kjempet mot kommunen i lang tid for å få så mye assistanse som hun trenger. Hannahs historie gjorde sterkt inntrykk fra statssekretær Sandberg, som lovet å ta med seg Ulobas BPA-rapport inn i regjeringens videre evaluering av ordningen. 
Klikk her for å lese mer om Hannah og hennes kamp i Handikapnytt.

Uloba-rapporten og Hannahs situasjon blir også presentert av NRK, som i tillegg har intervjuet direktøren for Virke service, Stein Johnsen. Han mener de historiene som nå kommer fram viser at kommunene ikke er tilstrekkelig opptatt av livkvalitet, og kun sørger for at folk får overleve, ikke leve.
Klikk her for å lese mer på NRKs nettsider.  

Blogginnlegg av Tamarin

Vår egen Tamarin Varner skrev dessuten et blogginnlegg om BPA i går kveld, som er vel verdt å lese.
Klikk her for å lese blogginnlegget til Tamarin.