Vi markerer FN-dagen 3. desember

3. desember er den internasjonale FN-dagen for funksjonshemmede. Dagen er viktig, fordi den gir oss en unik mulighet til å rette søkelyset mot at funksjonshemmede blir diskriminert, og at vi ikke finner oss i det.
26. november 2019

Bildebanner med teksten: FN-dagen for funksjonshemmede #3desember #knusbarrierene

Vi er ikke alene om å se at denne diskrimineringen skjer. I mars kritiserte FN norske myndigheter for alvorlige menneskerettighetsbrudd overfor funksjonshemmede – og påpeker at det er systematisk diskriminering som foregår. FN-dagen er derfor enda mer aktuell for oss enn noen gang.

Vi er synlige på små og store steder denne dagen

3. desember skal vi ha fest og panelsamtale i Kristiansand – blant annet. I Nord-Norge skal det gjennomføres skolebesøk flere steder. Fredrikstad arrangerer fakkeltog og debatt. I Oslo blir det Funkis-take over på Tøyen fra klokka 15.50, med politiske appeller og hilsen fra Oslo-ordfører Marianne Borgen. I tillegg skal vi ha filmpremiere på en helt fersk kortfilm laget av Mari Storstein, og NHFU vil dele ut en pris. Sist, men ikke minst - i anledning denne dagen, har vi samlet nesten 40 organisasjoner til å signere et postkort som vil bli sendt til norske politikere med krav om å skrive funksjonshemmedekonvensjonen inn i norsk lov.

Les gjerne mer om hva som skjer denne dagen på Handikapnytt.no.

#knusbarrierene #3desember 

Flere nyheter
 • Vi kan ikke friskmelde ni av ti skoler
  11. desember 2019
  For noen dager siden kunne vi lese at nitti prosent av skolene har tilfredsstillende tilgjengelighet. Det tror vi ikke på. Ulike undersøkelser gir ulike bilder, og vi må sikre en skole for alle!
 • Provoserende handlingsplan
  11. desember 2019
  Regjeringens handlingsplan for likestilling av funksjonshemmede får slakt av funksjonshemmede selv. Planen kalles ambisjonsløs og et skamløst politisk bidrag til utenforskap.
 • Knus barrierene!
  03. desember 2019
  I Norge - verdens beste land å bo i - blir vi funksjonshemmede diskriminert. Fordommer og dårlig tilgjengelighet stenger oss ute. Bli med oss på å knuse barrierene!
 • Støtt oss i BPA-kampen!
  08. november 2019
  Årets jule-innsamlingskampanje er i gang og den handler om kampen for brukerstyrt personlig assistanse, BPA – for å leve, ikke bare overleve!
 • Vi markerer FN-dagen 3. desember
  26. november 2019
  3. desember er den internasjonale FN-dagen for funksjonshemmede. Dagen er viktig, fordi den gir oss en unik mulighet til å rette søkelyset mot at funksjonshemmede blir diskriminert, og at vi ikke finner oss i det.
 • Høring i Familie- og kulturkomiteen
  24. oktober 2019
  - Likestillingspolitikk skal ikke sikre like tiltak for mennesker men tiltak som gir like muligheter, fortalte NHF-leder under den siste høringen i forbindelse med statsbudsjettet 2020.
Flere artikler