Støtt arbeidet for en tilgjengelig skole

80% av grunnskolene i Norge ikke er tilgjengelige for mange barn med funksjonsnedsettelser. Dette er ikke akseptabelt, og årets julekampanje handler om dette.
01. november 2018

Noen funksjonshemmede barn går på nærskolen, men får bare delta i felles aktiviteter i egne deler av skolebygget. Altfor mange må gå på en annen skole – borte fra vennene de vokser opp sammen med.  Det er diskriminering av barn og kan få store følger for barnet.

– Foreldrene mine ble fortalt at jeg burde gå på spesialskole, fordi jeg satt i rullestol. De fikk beskjed om at det var det beste alternativet for «sånne som meg». Fordi skolen ikke var fysisk tilgjengelig for rullestolbrukere, forteller Marianne Knudsen, nestleder i Norges Handikapforbunds Ungdom. 
Hun har selv erfart hvor hardt det er å bli stengt ute av samfunnet.
– Mine foreldre måtte virkelig stå på og kjempet hardt i flere år slik at skolen skulle bli mer tilgjengelig. Det ble aldri 100 %, for det var alltid nødvendig med nye kamper, slik at jeg kunne komme frem og delta. Da jeg ble eldre begynte jeg å ta kampene selv.

Derfor oppfordrer hun alle til å støtte årets julekampanje og kampen for en tilgjengelig hverdag for alle barn. 

– I dag står det 6-åringer utenfor skolen sin som aldri får muligheten til å gå der. Jeg kjemper for dem. Jo flere vi er som sier i fra og kjemper, jo lettere er det å bli hørt. Du kan gjøre en forskjell. Bli med å kjempe sammen med meg!

Støtt arbeidet ved å følge denne linken: Julekampanje.
Du kan også sende SMS med kodeord «Skole» til 2160, da støtter du arbeidet med 150 kroner. 

Flere nyheter
 • Bli med på påvirkningsdugnad!
  30. mai 2018
  Mangelfulle assistansetilbud og utestengelse fra nærskolene utgjør store utfordringer for funksjonshemmede i kommunene. Vi har laget egne innspill med punkter om BPA og inkluderende skole som vi oppfordrer de politiske partiene til å legge inn i sine partiprogrammer.
 • Overraskende skuffende budsjett
  08. oktober 2018
  Likestilingsløftet glimret med sitt fravær når statsbudsjettet for 2019 ble lagt fram. Stikkordene i år er: store ord, lite innehold og manglende reell satsning.
 • Støtt arbeidet for en tilgjengelig skole
  01. november 2018
  80% av grunnskolene i Norge ikke er tilgjengelige for mange barn med funksjonsnedsettelser. Dette er ikke akseptabelt, og årets julekampanje handler om dette.
 • OXLO-prisen til funkis for første gang
  16. november 2018
  Vi gratulerer Sadia Jabeen Iqbal, NHFU-medlem og leder av NHFUs minoritetsprosjekt med OXLO-prisen. Hun har fått den for sitt enormt viktige arbeidet for at funksjonshemmet minoritetsungdom skal være en del av samfunnslivet.
 • NHF er frivillighetssektorens beste arbeidsplass
  15. november 2018
  Norges Handikapforbund ble i dag kåret til «beste arbeidsplass i frivillig sektor» av rådgivingsselskapet Great Place to Work®.
 • NHF seiere i NTL sitt landsmøte
  15. november 2018
  Norges Handikapforbund satte tydelig preg under Norsk Tjenestemannslag sitt landsmøte. Resultatet; Støtte til NHF sitt internasjonale arbeid, et universelt utformet Norge innen 12 år, og en NHF-ansatt i landsstyret.
Flere artikler