Støtt arbeidet for en tilgjengelig skole

80% av grunnskolene i Norge ikke er tilgjengelige for mange barn med funksjonsnedsettelser. Dette er ikke akseptabelt, og årets julekampanje handler om dette.
01. november 2018

Noen funksjonshemmede barn går på nærskolen, men får bare delta i felles aktiviteter i egne deler av skolebygget. Altfor mange må gå på en annen skole – borte fra vennene de vokser opp sammen med.  Det er diskriminering av barn og kan få store følger for barnet.

– Foreldrene mine ble fortalt at jeg burde gå på spesialskole, fordi jeg satt i rullestol. De fikk beskjed om at det var det beste alternativet for «sånne som meg». Fordi skolen ikke var fysisk tilgjengelig for rullestolbrukere, forteller Marianne Knudsen, nestleder i Norges Handikapforbunds Ungdom. 
Hun har selv erfart hvor hardt det er å bli stengt ute av samfunnet.
– Mine foreldre måtte virkelig stå på og kjempet hardt i flere år slik at skolen skulle bli mer tilgjengelig. Det ble aldri 100 %, for det var alltid nødvendig med nye kamper, slik at jeg kunne komme frem og delta. Da jeg ble eldre begynte jeg å ta kampene selv.

Derfor oppfordrer hun alle til å støtte årets julekampanje og kampen for en tilgjengelig hverdag for alle barn. 

– I dag står det 6-åringer utenfor skolen sin som aldri får muligheten til å gå der. Jeg kjemper for dem. Jo flere vi er som sier i fra og kjemper, jo lettere er det å bli hørt. Du kan gjøre en forskjell. Bli med å kjempe sammen med meg!

Støtt arbeidet ved å følge denne linken: Julekampanje.
Du kan også sende SMS med kodeord «Skole» til 2160, da støtter du arbeidet med 150 kroner. 

Flere nyheter
 • Hederspris til Mari Storstein
  15. juni 2019
  Filmskaper Mari Storstein ble fredag tildelt Norges Handikapforbunds hederspris. Med film som våpen er hun en av våre viktigste frontkjempere mot urett og for likeverd og likestilling.
 • Landsmøtet har valgt nytt sentralstyre
  15. juni 2019
  Et enstemmig landsmøte klappet inn Tove Linnea Brandvik som ny forbundsleder. Magnhild Sørbotten ble valgt til nestleder, etter benkeforslag. Norges Handikapforbunds nye sentralstyre er klart til arbeid.
 • Vår tid er nå! NHFs landsmøte 2019
  21. mai 2019
  Landsmøtet i Norges Handikapforbund avholdes 14.-16. juni, under slagordet VÅR TID ER NÅ!
 • Ledig stilling i Tromsø
  07. juni 2019
  Vil du være med å skape et mangfoldig og likestilt samfunn? Vi søker etter en organisasjonskonsulent i 50% stilling til regionkontoret vårt i Tromsø.
 • Vil du bli vår nye likepersonkoordinator?
  29. mai 2019
  Tror du på styrken i møter mellom mennesker? Er du samfunnsengasjert og glad i folk? Vil du være med på å skape et mangfoldig og likestilt samfunn? Vi søker etter en likepersonkoordinator!
 • BPA – fra helsetjeneste til likestillingsverktøy
  27. mai 2019
  Regjeringen har lovet at BPA skal være et likestillingsverktøy og ikke en helsetjeneste. Det er langt igjen før dette er en realitet, mener interessepolitisk rådgiver Monica Haugen i Norges Handikapforbund.
Flere artikler