OXLO-prisen til funkis for første gang

Vi gratulerer Sadia Jabeen Iqbal, NHFU-medlem og leder av NHFUs minoritetsprosjekt med OXLO-prisen. Hun har fått den for sitt enormt viktige arbeidet for at funksjonshemmet minoritetsungdom skal være en del av samfunnslivet.
16. november 2018– Sadia Jabeen Iqbal er et synlig og aktivt forbilde, foruten hennes brede engasjement i frivilligheten, skriver juryen i sin begrunnelse. 

Fredag 16. november fikk Sadia Jabeen Iqbal, NHFU-medlem og leder av NHFUs minoritetsprosjekt, tildelt OXLO-prisen av Oslo kommune.
Juryen fremhevet hennes inspirerende oppsøkende arbeid overfor familier med kvinner og unge med nedsatt funksjonsevne. Noe som har ført til at hun blir den første funkisen som har fått prisen.  

- Oslo skal være en by med plass til alle.  Sadia er en av disse viktige stemmene som synliggjør tabuer, løfter frem andre og tar initiativ til å bygge broer mellom enkeltpersoner og organisasjoner. Hun fortjener virkelig prisen, sier byråd for eldre helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl. 

OXLO-prisen er på 50 000 kroner og det var en stolt vinner som fikk den av ordfører Marianne Borgen. Det på selveste FNs toleransedag.

Hun vokste opp i Groruddalen og var 10 måneder gammel da hun reiste med familien til foreldrenes hjemland, Pakistan der hun ble rammet av polio.
Dette la derimot ikke demper på hennes engasjement. Hun er en synlig stemme i NHF og i NHFU, og har ledet arbeidet med å gjøre organisasjonene mer inkluderende.
Dette munnet ut i ti råd, som du finner nederst i denne saken. 

– Sadia har vært et fyrverkeri av engasjement, stå-på-vilje og energi. En virkelig verdig vinner, sier Sunniva Ørstavik, generalsekretær for NHF. 

Juryen for OXLO-prisen har bestått av representanter fra Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid, Rådet for innvandrerorganisasjoner, Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne, Skeiv Verden/Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold Oslo og Akershus og Enhet for mangfold integrering (EMI)

OXLO-prisen tildeles en organisasjon, virksomhet eller enkeltperson som har gjort en spesiell innsats i arbeidet med å skape en romslig, inkluderende og åpen hovedstad for alle; fri for fordommer, rasisme og diskriminering.

Flere nyheter
 • Nei til drosjeendringer
  20. desember 2018
  NHF har levert høringssvar til regjeringens forslag til endringer i drosjereguleringen. Vi er opptatt av å sikre en drosjepolitikk som fører til et godt og forutsigbart drosjetilbud i hele landet og reagerer på at høringen i svært liten grad omtaler tilbudet til funksjonshemmede.
 • KOMMUNEVALGET 2019: Bli med på idedugnad!
  12. januar 2019
  Til høsten er det valg, og vi skal sørge for at politikerne hører, ser og føler oss og sakene vi kjemper for. Vi ruster opp med idedugnader for å finne ut hvordan vi får satt vår agenda på politikernes dagsorden!
 • Velmenende, men svak likestillingsstrategi
  19. desember 2018
  I dag har likestillingsminister Linda Hofstad Helleland presentert regjeringens strategi for likestilling av funksjonshemmede. - En slik strategi trengs, men denne er altfor lite offensiv, mener NHF-leder Arne Lein.
 • Ingen jubelstemning enda
  18. januar 2019
  Torsdag kveld la den nye flertallsregjeringen fram Granavolden-erklæringen. BPA trekkes fram som satsning, etter flere år med store problemer rundt ordningen. NHF er fornøyd, men avventer med å slippe jubelen løs.
 • Sammen om tilgjengelige skoler!
  14. desember 2018
  Nå har flere organisasjoner gått sammen om et brev med krav til regjeringen og KRF om å sikre at alle barne- og ungdomsskoler skal være universelt utformet innen 2030. Sammen er vi sterke, og med din innsats så blir vi enda sterkere
 • Stor BPA-seier
  21. november 2018
  KRF og regjeringen er nå enige om at BPA skal utredes!
Flere artikler