OXLO-prisen til funkis for første gang

Vi gratulerer Sadia Jabeen Iqbal, NHFU-medlem og leder av NHFUs minoritetsprosjekt med OXLO-prisen. Hun har fått den for sitt enormt viktige arbeidet for at funksjonshemmet minoritetsungdom skal være en del av samfunnslivet.
16. november 2018– Sadia Jabeen Iqbal er et synlig og aktivt forbilde, foruten hennes brede engasjement i frivilligheten, skriver juryen i sin begrunnelse. 

Fredag 16. november fikk Sadia Jabeen Iqbal, NHFU-medlem og leder av NHFUs minoritetsprosjekt, tildelt OXLO-prisen av Oslo kommune.
Juryen fremhevet hennes inspirerende oppsøkende arbeid overfor familier med kvinner og unge med nedsatt funksjonsevne. Noe som har ført til at hun blir den første funkisen som har fått prisen.  

- Oslo skal være en by med plass til alle.  Sadia er en av disse viktige stemmene som synliggjør tabuer, løfter frem andre og tar initiativ til å bygge broer mellom enkeltpersoner og organisasjoner. Hun fortjener virkelig prisen, sier byråd for eldre helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl. 

OXLO-prisen er på 50 000 kroner og det var en stolt vinner som fikk den av ordfører Marianne Borgen. Det på selveste FNs toleransedag.

Hun vokste opp i Groruddalen og var 10 måneder gammel da hun reiste med familien til foreldrenes hjemland, Pakistan der hun ble rammet av polio.
Dette la derimot ikke demper på hennes engasjement. Hun er en synlig stemme i NHF og i NHFU, og har ledet arbeidet med å gjøre organisasjonene mer inkluderende.
Dette munnet ut i ti råd, som du finner nederst i denne saken. 

– Sadia har vært et fyrverkeri av engasjement, stå-på-vilje og energi. En virkelig verdig vinner, sier Sunniva Ørstavik, generalsekretær for NHF. 

Juryen for OXLO-prisen har bestått av representanter fra Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid, Rådet for innvandrerorganisasjoner, Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne, Skeiv Verden/Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold Oslo og Akershus og Enhet for mangfold integrering (EMI)

OXLO-prisen tildeles en organisasjon, virksomhet eller enkeltperson som har gjort en spesiell innsats i arbeidet med å skape en romslig, inkluderende og åpen hovedstad for alle; fri for fordommer, rasisme og diskriminering.

Flere nyheter
 • Hederspris til Mari Storstein
  15. juni 2019
  Filmskaper Mari Storstein ble fredag tildelt Norges Handikapforbunds hederspris. Med film som våpen er hun en av våre viktigste frontkjempere mot urett og for likeverd og likestilling.
 • Landsmøtet har valgt nytt sentralstyre
  15. juni 2019
  Et enstemmig landsmøte klappet inn Tove Linnea Brandvik som ny forbundsleder. Magnhild Sørbotten ble valgt til nestleder, etter benkeforslag. Norges Handikapforbunds nye sentralstyre er klart til arbeid.
 • Vår tid er nå! NHFs landsmøte 2019
  21. mai 2019
  Landsmøtet i Norges Handikapforbund avholdes 14.-16. juni, under slagordet VÅR TID ER NÅ!
 • Ledig stilling i Tromsø
  07. juni 2019
  Vil du være med å skape et mangfoldig og likestilt samfunn? Vi søker etter en organisasjonskonsulent i 50% stilling til regionkontoret vårt i Tromsø.
 • Vil du bli vår nye likepersonkoordinator?
  29. mai 2019
  Tror du på styrken i møter mellom mennesker? Er du samfunnsengasjert og glad i folk? Vil du være med på å skape et mangfoldig og likestilt samfunn? Vi søker etter en likepersonkoordinator!
 • BPA – fra helsetjeneste til likestillingsverktøy
  27. mai 2019
  Regjeringen har lovet at BPA skal være et likestillingsverktøy og ikke en helsetjeneste. Det er langt igjen før dette er en realitet, mener interessepolitisk rådgiver Monica Haugen i Norges Handikapforbund.
Flere artikler