Bli med på påvirkningsdugnad!

Mangelfulle assistansetilbud og utestengelse fra nærskolene utgjør store utfordringer for funksjonshemmede i kommunene. Vi har laget egne innspill med punkter om BPA og inkluderende skole som vi oppfordrer de politiske partiene til å legge inn i sine partiprogrammer.
30. mai 2018

De politiske partienes programmer legger grunnlaget for hvordan partiene jobber med de sakene programmene sier noe om. Det å få partiene til å ta våre saker og perspektiver inn i partiprogrammene er derfor en god og viktig påvirkningsmulighet. Kommune- og fylkestingsvalget er ikke før i 2019, men muligheten til å påvirke partienes politikk er nå! Bli med på påvirkningsdugnaden! Med felles innsats kan vi påvirke mye!

Innspillene kan sendes ut per e-post til lederne av de lokale partiene. Arbeiderpartiet har dessuten laget en egen nettside der man kan sende innspill til partiprogrammet.

Her er en veileder for hvordan innspillene kan brukes:

Via mail:
Legg introteksten inn i mailen som sendes ut. Gjør gjerne lokale tilpasninger, ut fra hva som er status i din kommune! Fyll inn partinavn og avsender på innspillene. Send!

På nett:
F.eks. Arbeiderpartiets nettside: Kopier et eller begge innspillene, evt med lokale tilpasninger, og lim inn i skjemaet der du kan gi innspill. Husk å legge inn riktig partinavn og avsender. Send!

Har du i tillegg kontakter i et lokalt politisk parti, er det supert å følge opp med en telefon eller et møte der du tar opp saken. Bruk gjerne innspillene ved flere anledninger også; som i debatter, leserinnlegg og diverse kunnskapsformidling. Her er det mye god informasjon å jobbe med! 

Vi har laget innspillene både på nynorsk og bokmål. Du kan bruke den versjonen som passer i din kommune.

Innspill på bokmål

Introtekst til innspillene
Innspill om inkluderende skole
Innspill om brukerstyrt personlig assistanse

Innspel på nynorsk
Introteksten til innspela
Innspel om inkluderande skule
Innspel om brukarstyrt personleg assistanse

Flere nyheter
 • Landsmøte 2019
  21. mai 2019
  Det går mot landsmøte i Norges Handikapforbund. Landsmøtet avholdes 14.-16. juni, og nå er programmet og landsmøtedokumentene klare.
 • Stort utbytte fra Extra Express
  21. mai 2019
  Totalt 874.000 kroner til 39 NHF-prosjekter ble resultatet fra ExtraExpress denne våren.
 • FN mener: funksjonshemmedes menneskerettigheter er for dårlig ivaretatt
  09. april 2019
  Kommunal ulikhet, svakt diskrimineringslovverk og en omtale av funksjonshemmede preget av sykdoms- og pasientperspektiver, er blant bekymringene fra FN-komitéen i rapporten etter at norske myndigheter ble hørt i Genève. Komitéen bekrefter dermed langt på vei vår kritikk.
 • Vi krever likestilling, ikke likeverd!
  08. april 2019
  Norges største minoritet, funksjonshemmede, har ikke det samme menneskerettslige vernet som andre minoriteter, skriver NHF sammen med ni andre organisasjoner, i en kronikk publisert i Aftenposten.
 • Se FN-høringen på nett!
  28. mars 2019
  Fikk du ikke sett høringen live? Nå er opptak fra begge dagen tilgjengelig.
  Videoen er tekstet og simultantolket på engelsk.
 • Reisebrev fra Genève.
  28. mars 2019
  Vår interessepolitiske rådgiver Monica Haugen har skrevet reisebrev fra Genève, og CRPD-høringene der.
Flere artikler