Bli med på påvirkningsdugnad!

Mangelfulle assistansetilbud og utestengelse fra nærskolene utgjør store utfordringer for funksjonshemmede i kommunene. Vi har laget egne innspill med punkter om BPA og inkluderende skole som vi oppfordrer de politiske partiene til å legge inn i sine partiprogrammer.
30. mai 2018

De politiske partienes programmer legger grunnlaget for hvordan partiene jobber med de sakene programmene sier noe om. Det å få partiene til å ta våre saker og perspektiver inn i partiprogrammene er derfor en god og viktig påvirkningsmulighet. Kommune- og fylkestingsvalget er ikke før i 2019, men muligheten til å påvirke partienes politikk er nå! Bli med på påvirkningsdugnaden! Med felles innsats kan vi påvirke mye!

Innspillene kan sendes ut per e-post til lederne av de lokale partiene. Arbeiderpartiet har dessuten laget en egen nettside der man kan sende innspill til partiprogrammet.

Her er en veileder for hvordan innspillene kan brukes:

Via mail:
Legg introteksten inn i mailen som sendes ut. Gjør gjerne lokale tilpasninger, ut fra hva som er status i din kommune! Fyll inn partinavn og avsender på innspillene. Send!

På nett:
F.eks. Arbeiderpartiets nettside: Kopier et eller begge innspillene, evt med lokale tilpasninger, og lim inn i skjemaet der du kan gi innspill. Husk å legge inn riktig partinavn og avsender. Send!

Har du i tillegg kontakter i et lokalt politisk parti, er det supert å følge opp med en telefon eller et møte der du tar opp saken. Bruk gjerne innspillene ved flere anledninger også; som i debatter, leserinnlegg og diverse kunnskapsformidling. Her er det mye god informasjon å jobbe med! 

Vi har laget innspillene både på nynorsk og bokmål. Du kan bruke den versjonen som passer i din kommune.

Innspill på bokmål

Introtekst til innspillene
Innspill om inkluderende skole
Innspill om brukerstyrt personlig assistanse

Innspel på nynorsk
Introteksten til innspela
Innspel om inkluderande skule
Innspel om brukarstyrt personleg assistanse

Flere nyheter
 • Bli med på påvirkningsdugnad!
  30. mai 2018
  Mangelfulle assistansetilbud og utestengelse fra nærskolene utgjør store utfordringer for funksjonshemmede i kommunene. Vi har laget egne innspill med punkter om BPA og inkluderende skole som vi oppfordrer de politiske partiene til å legge inn i sine partiprogrammer.
 • Dine fem minutter er med på å skape en attraktiv organisasjon for alle
  06. september 2018
  Hva vil gjøre medlemskapet givende for deg? Dette er ett av spørsmålene vi trenger svar på i vår nye undersøkelse.
 • Kritisk til endringsforslag om bil
  01. juni 2018
  Regjeringen har foreslått å endre bilstønadsordningen for gruppe 2-biler, og Handikapforbundet har sendt et svært kritisk høringssvar. Forslaget går blant annet ut på å endre dagens låneordning til en tilskuddsordning, noe som kan gjøre bilordningen både dårligere og dyrere.
 • Overraskende skuffende budsjett
  08. oktober 2018
  Likestilingsløftet glimret med sitt fravær når statsbudsjettet for 2019 ble lagt fram. Stikkordene i år er: store ord, lite innehold og manglende reell satsning.
 • Ny leiar valt i Noregs Handikapforbunds Ungdom
  17. oktober 2018
  I helga vart Tamarin Varner (28) frå Sotra valt til ny leiar på landsmøtet til Noregs Handikapforbunds Ungdom (NHFU). Med seg på laget får ho Marianne Knudsen (19) frå Trondheim som 1. nestleiar og Gabriel Wilhelmsen Hoff (22) frå Drøbak som 2. nestleiar.
 • Kalenderen og et nytt nummer av Handikapnytt er på vei til deg
  24. august 2018
  Nå er Handikapforbundets kalender for 2019 klar. Denne gang har vi valgt engasjement og deltagelse som en rød tråd gjennom kalenderen. Dette er vist med flotte bilder og gode historier hentet fra tidligere utgaver av Handikapnytt.
Flere artikler